sommartid och 30 årskris :)

Bävar för morgondagen.. Inte nog med att man ska jobba 7:30-21 utan man ska ställa fram klockan till sommartid i natt med.. Första dagen med sommartid brukar vara såååååååå lång som om den inte var lång nog.. Försöker tänka framåt jag är ledig måndag och tisdag :)
Kommer gå att bra att jobba men att ställa om till sommartid är en utmaning varje år.. :)

Börjar undra om jag kommit in i en 30 års kris *s* Kan lyssna på en låt som exempel forever young och kom på mig själv att tänka att herre gud vad jag tyckte mamma vart gammal när hon fyllde 30.. Fast man ändrar ju inställning för åren som går..  Jag var 7 år gammal när mamma fyllde 30..
Känns inte som om jag har 30 års kris men just av alla tankar så undrar jag..

Missade bussen i morse så jag fick lite tid på vägen till jobbet då det gick fortare att gå än att vänta på bussen..
Tog några bilder i gryningsljuset:)

image678

Älskar fota vatten:) Kanske för att jag är född till badanka själv *s*

image679

image680

Tänker då inte hoppa i pluret.. Fy farao vad kallt det är *s*

image681

Solar sig i morgonsolen..

När jag satt på bussen så blundade jag å känner hur någon petar på min kind och jag tänker va fasen nu blir man antastad på bussen åsså. Var bara Daniel på jobbet *s* Daniel följde mig sen en bit på vägen til jobbet.. Alltid roligare med sällskap..
Till lunch på jobbet blev det Pizza då Jocke inte gillade kalvsylta efter lite grupptryck gav jag med mig och beställde pizza jag med:) Nått ska man ha när man jobbar en lördag.. Sen fanns det ju 1 som inte beställde men som sen sniken åt på andras. Hur hon fick i sig 2 portioner med kalvsylta och 1 halv calzone och glass och chokladsås till efterrätt undgår mitt förstånd..

Nä nu ska jag återgå till å va social:)

kram

LEDIG WOHO

Hade en massa måsten idag men då man har lite konstiga sovtider så blir dagen lite upp och ner.. Somnade i går kväll och vaknade och var pigg klev upp och var vaken till morgonen grydde.. Å andra sidan alla måsten finns ju kvar till dagen efter.. Och hur viktiga är alla måsten?? Inte livsviktiga i alla fall..
Hittade min prins sovandes i soffan..

image669

I bland får jag sånna konstiga tankar att varför blev just hans själ en hund?? Finns säkert en förklaring till det med men ibland önskar jag bara att han skulle få vara människa och bli äldre än vad han kommer att bli..
Hans snällhet och charm skulle passa i en människokropp.

Senare när jag klev upp eller senare när jag blev uppkörd av Peter tittade jag till travian byarna lite.. Peter tycker det verkar trist och fattar sig inte på det.. Men hallå hur spännande är det att spela poker?? *EHH* Orkade inte ens argumentera saken..
Matade Ice med lite ICE *s*

image670

Smarta Peter släpper glasspinnen med det sista på.. Men hallå han är hund!! Kommer ju svälja pinnen med!! sliter den ur munnan på bus.. *stackarn* han fattar ingenting!

Senare på kvällen åkte vi och solade.. Ser lagomt röd rosig ut på kinderna :) Ja ja ska väl synas att man legat och svettats lite :)

image671

Innan solningen.. Ser lagomt smart ut *ehh* Till mitt försvar säger jag det är jag inte heller och jag var inte speciellt pigg!!

När jag sen kom hem tog jag lite bilder på omgivningen *ehh* eller ja lite bilder på världen utanför travian *s* typ B vitaminer behöver man åsså och de får man genom solen så..

image672

Is tappen i trädet:)

image673

Snö gräs!!
För er vetskap har jag andats luft i dag med:)
Innan jag hoppade i säng för middags vila hittade jag eller jag kände det på lukten att den blommade.. Å eftersom jag bara älskar poslinsblommor måste jag trixa och mixa lite med att ta bilder på den..
Visar några...
Håll till godo alla ni som älskar blommor!!

image674

image676

image677

image675

Dom är ju bara helt underbara!!
Vet i alla fall en som kommer gilla dom :)

kram på er tills nästa gång

Påsklunch eller blev det middag??

Jag har då 2 ganska pinsamma grannar i mellan åt. Som i dag eldade grannen nedanför oss och självklart skickades den ena i huset i väg för att klaga på att röken kom in i huset.. Snacka om att göra sig ovän med grannarna..  Sen när dom påpekade om att det stank i huset skakade både jag och Peter på huvudet och sa vi har inga större problem hos oss.
Visst luktade det lite inne hos oss med men inte mer än att man kunde överleva det..
Herre gud lite rök lukt har väl ingen dött av..

Hoppade in i duschen *wii* hatar att vara tröttast i detta hus.. Fick duscha i kallvatten lagomt kul!!

Skulle på påsklunch vid 14 tiden.. Och som vanligt när man ska äta med Peter släkt så får man vänta allt handlar om dem att vi sedan har saker och ting att passa det hör inte till saken..
Vid 16 tiden dök de upp och då var det dax för lunch *host* blev visst middag..
När dom sen säger att det är lamm blev jag bara helt illamående.. Sen försöker alla intala mig att det inte smakar lamm.. Ehh varför tvinga någon som inte vill att äta något de inte gilla??
Smakade i alla fall en bit fick den i munnen och den bara växte.
Smakar inte lamm *my as*
Fick i alla fall fläskfile om än mindre god...
Ingen mästerkok som bor i det huset inte!!

Spelade legospel med Victor efter maten...

image666

Peter och Victor håller på att ta bilkörkortet i spelet inte helt lätt då Victor hela tiden ska trycka på knapparna..
För att locka bort honom från data knapparna så fick jag bygga brandstation med honom..

image667

Killen med hallon i hela ansiktet. Men hu vad han är bortklemad.. Inte alltid lätt att ha sladdisar..
Å vilken energi en unge på snart 4 kan ha.. Om jag hade hälften av den så vore jag hur nöjd som helst!!

Vår ute vår inne vår i hjärta vår i sinne.. Nähä var det inte så det var??

image668

Nä nu ska jag gå och byta på mina gris fisar!!

Puss och Kram

Chockade mig själv

Chockade mig själv genom att vakna redan kvart över 7 en ledig lördag.. Skuttade ur sängen vid kvart över 9 tiden.. Började själv fundera på vad som var fel.. Jag som är så morgon pigg i vanliga fall *ehh*
Efter att ha pysslat runt här hemma ett tag så satte jag mig i solen och läste en bok.. lapade i mig lite B vitaminer.. Eller gladhormoner..
Grannarna satte igång motorsågen *suck* slut på lördagsfriden..

image658

På em promenden med Ice insåg jag hur sjukt mycket det byggs i mitt kvarter. De som en gång var bara skog är hus på hus numera. Tur att det inte går bygga så mycket kring oss. Ingen kommer någon kunna ställa sitt hus så att man kan kolla in i vardagsrummet typ..
Åhh vad sjukt fula hus det byggs..

image659

Busen på promenixen!! Stora syster sigrids koppel påsken till ära:) Mamma känner nog igen det!!

image660

Undrade om det var påskhelg eller julhelg.. Fast det är lite skönt att det kommit lite snö så man kan känna vårkänslor!!

image661

Jag och bus efer promenixen visst är vi snygga?? *asg*
Sen hittade jag denna solande kille på sängen.. snacka om att slöpotta..

image662

Bus bryr sig inte ens om mattes intresse grodor.. Här mosar han min groda!!

image665

Matte vad ska jag göra med denna jag vet inte ens vad det är.. Ice har en tendes att öppna sin låda där han har eller hade sina godsaker.. Nu är de flyttade och han tar det han vill ha denna gång blev det en påse med ljus *ehh*

Frillan mår inte så jätte bra, dricker dåligt  å är inte speciellt pigg..

puss och kram  Lillan

1 dag kvar tills jag är ledig

Tog nästan 12 dag och gick från jobbet kände att min kropp inte alls ville mera denna vecka har varit otroligt lång och det känns att lediga dagen spenderades på jobbet.
Förvånad blev jag när jag öppnade dörren till kontoret och där stod Leena.. Ehh ska jag vara här eller på avdelningen? Hon sa jag är inte här så du ska vara här.. Ehh ja kan bli en aningens förvirrande i bland!!
Hade ingen telefon idag för den hade något *s* kan det vara Maud stoppat i jobbfickan och gått hem.. Inte första gången det händer!
Sjuklingen kom och hämtade mig på jobbet.. Peter hade säkert 40 graders feber i morse ont i bihålorna och allmänt hängig.

image651

En sjuk Peter i soffan!!

image652

Ice var ganska uttråkad när jag kom kanske inte helt oväntat så husse inte är så rolig att umgås med!
Jag har ju i alla fall mitt ben hälsar han :)

Idag hade jag en riktig vårkänsla dag kanske kan det bero på att jag inte allt för ofta är hemma den tid jag var hemma och sen droppade det faktist från taket snön smälte solen sken och fåglarna kvittrade.
Å andra sidan har det ju inte varit någon vinter och då är det svårt att få någon vårkänsla!!

image653

Sen ringde svärmor på dörren och lämnade en liten påskblomma. Är så himla ovan att ringklockan fungerar :) Tar ett tag att fatta att det är den..

image654

Söt va??

Efter att ha sovit ett tag insåg jag att jag måste stiga upp om jag någon gång ska komma i säng *hmm* Vilket jag inte är speciellt bra på.. Men det är faktist en dag i morgon med!!
Sen är jag ledig!!

Kram


Råtta men inte gnagare :)

Suttit på kontoret idag och shit vad folk springer in och ut där.. Förstår inte hur Leena får något gjort!! Man blir avbruten hela tiden!!
Min rygg mår bra av att få vila en stund från tunga lyft.. Efter massagen kändes det riktigt bra.. Massören är toppen:)
Känns på tröttheten att det är 4:e dagen i rad.. Bara köra på 3 dagar kvar!! Ska kolla om jag kan kompa och gå hem lite tidigare på fredag..
Ingen dag på jobbet är den andra lik och tur är väl det.. *s* alltid händer det nått tokeri!!

Jag hade tänkt att ta moppen till mötet i går men det var nog himla tur att jag inte gjorde det för det snöade.. Och i stort sett hela dagen i dag har det snöat!!
Trodde det var slut på vintern för i år fast å andra sidan har det ju inte varit någon riktig vinter!! Känns i alla fall bra att det går åt rätt håll även om det nu snöat i två dagar!!

image648

*Usch*

Måste visa en bild på denna med..

image649

Visst har de blivit stor?? Med tanke på att jag satte dessa som frön..

image650

Här är mina tomatplantor visst är de söta??

Nä nu ska jag lägga ner lite energi och dra ner lite bilder från datorn till cd..

På återseende!!



slöar dag

Det är slutspel och Krizan är skadad kunde det vara värre??
Hoppas han kan spela i morgon.. Modo ligger under med 2-0 i matcher mot Timrå.. Inte bra!!
Å på tal om Timrå kommer man någonsin glömma Hur slut Modo var mot Timrå förra året efter 3 matcher?? Och att dom var utdömda men reser sig och vinner guldet.. *grymt*
Och målet Krizan gjorde i matchen mot Timrå 2/3 06 lär ju sitta som berg i alla Modoiters minne!!

Ja så åter till dagen. vaknade tidigt..
Traskade ut med bus på en promis..

image644

Kan själv slömatte!!

image645

Var vaken ett par timmar och gick och lade mig och vaknade sent..
Fick telefon väckning av en kompis..
Inte gjort så mycket i dag som jag borde *ehh* sover man halva dagen får man kanske skylla sig själv!
Åt i alla fall max mat..
och gjorde lite tvålar i grön och lila,  lila och grå med lavendel och gjorde även olivtvålar..

image646

Nu ska jag traviana..

Kramis


2 dagars kurs i afasi

Fick skjuts ner till pendeln av sambon.. Landade där lite för tidig.. Skulle möta Lotta på tåget om inte så skulle vi mötas på centralen..

Jag vilse i pannkakan inne i stan.. Sagt och gjort 3 minuter över 8 satte jag mig på pendeln.. Mötte Lotta på centralen.. Utan henne hade jag inte hittat dit.. Vi satte oss utanför och väntade.. Plötsligt tittade ett vänligt ansikte ut och säger sitter ni här och väntar..

Totalt på kursen var det 8 stycken varav 4 var från Gävleborgs län.

Började med en kaffe vid 9 snåret och följde sedan upp med en presentations runda.

Sen berättade dom lite om afasi dysarti och sca..

En viktig sak dom sa var att även om inte orden kommer från den som har afasi så ska man uppmuntra och säga Jag vet att du vet vad du vill säga!!

Vi fick lära oss om hur man ska bemöta dem, hur man ska ställa frågor, hur man hittar olika vägar till kommunikation..

Även om man inte är van att sitta still så tog man åt sig massor av ny information.

Vid lunchtid kröp det i benen..

Lunch stället ett jätte gulligt lunch/café "katarinahuset" där en dagverksamhets grupp arbetade.

Åt vegetarisk färs tallrik jätte gott fast feta osten förstörde lite..

Efter lunchen så berättade de om föreningens aktiviteter.. Vi fick titta i lite broschyrer och på en sida ser jag Anita sitta och le från datorn..

Frågar sedan en av dem som håller i kursen om hon vet vem A är.. Hon vet mycket väl vem A är då hon alltid är så glad när hon kommer..

Sen berättar hon om när hon tog emot henne att hon först sa nej att arbeta med datorer men sen genast lärde sig fort efter att ha provat!!

Berättade även att A nu fått en dator och dom blev jätte glada..

Sen kom Mats in drabbad av afasi in och berättade sin historia om att han fått vattenkoppor och hög feber.. Sjukvårdsupplysningen sa att de skulle avvakta. När han väl var på sjukhuset såg dom att lungorna var fyllda med vattenkoppor. Vita prickar överallt i lungorna. När han sedan vaknar upp sitter en kille vid hans sida. Mats börjar prata men killen förstår inte.. Senare kommer hans fru på besök hon förstår inte heller vad Mats säger. Han lyckades plugga på komvux efter han kommit tillbaka klarade sig började jobba men drabbades av ytterligare av en stroke. I dag är han förtidspensionerad men sitter med i afasiföreningens styrelse.

Enorm upplevelse att fått höra hur han bollats mellan olika rehab program. För friskt för att få ledsagare för sjuk för att kunna klara sig själv. Bara en sån enkel grej som att handla. Han glömmer vad han ska handla och kommer hem med något helt annat! Saker som är så självklara för oss.

Eller för mig. Kan inte prata för alla!

Mats är en av afasiföreningens informatörer.

Sen vart det kaffe paus.. I samma veva kommer 3 personer in och berättar om sin afasi..

Den första Eva skulle operera bort en tumör i huvudet och dagen efter vakar hon och har drabbats av stroke. Hennes ansikte är snett och det är det som de som inte vet tar henne som dum i huvudet. Men Eva är med, förstår allt som sägs. Bara det att orden inte kommer naturligt för henne.

Sen berättar nr 2 som jag inte kommer ihåg vad hon heter om att hon haft 5 strokar. Hur hon upplever saker och ting. Denna dam sitter i rullstol. Sen kommer vi till Sven han jobbar fortfarande på en bilfirma. Han haltar lite pratar tydligt och skulle han inte berättat skulle man inte vetat vad han varit med om.

Sen skulle vi då se en video som dom inte fick i gång så vi sammanfattade dagen istället.


Dag 2

Mötte Lotta på centralen.

Hittade dit även idag *tack Lotta*

När vi kom fram började vi med att prata lite om gårdagen om hur vi kände det och så.

Sen kom momentet jag bara hatar rollspel, hatat det sen barnsben!! Jag hamnade med tjejen bredvid mig. Först skulle jag vara den som hade afasi och med en hand förklara till min hemtjänst att hon skulle ringa min speciella läkare och säga att jag hade ont i magen. Hade magsår för 5 år sedan. Och efter det skulle hon ringa min dotter som jag ville skulle följa med till läkaren och föra min talan.

*Frustrerande* att veta att man kan prata men inte får.. Förstår känslan av att veta men inte kunna..

Sen bytte vi roller och fick använda papper och penna. Hon skulle då med få ord säga till mig jag ska åka bort under påsk ring DN och avboka den under 2 veckor. Jag ska till min syster.

Vad svårt det var.

Vi fick berätta hur vi upplevde det och sen vart det kaffe och smörgås.

Efter kaffet förberedde de oss inför mötet som vi skulle ha med svårt afasi drabbade efter lunch. Med tanken på vad vi hört på banden dagen före tänkte jag det finns 2 lägen. Efter 2 minuter vet jag inte vad jag ska säga och shit jag kommer inte förstå dem.

Vi fick lära oss hur man kunde skriva uttrycka oss, visa bilder, visa med armar ben och fingrar och tår.

Då kanske jag tyckte jag det var för mycket tid till det men när man sen satt där med personen hade man en massa i bagaget.

Sen berättade de om familjegrupper och hur svårt det var att få ihop en grupp.. För anhöriga tänker det drabbar inte mig de drabbar de gamla.

Och vad ska jag göra där?

Dom gick även igenom massa böcker och minnes och tal hjälpmedel. Minnes böcker, mini bandspelare osv.

Sen var det lunch denna dag renskavs gryta kunde inte låta bli norrlänning som man är *ler*

Fast de kallade den viltskav.

Gott var det!

Var tillbaka 1 halvtimme innan, jag och Lotta lagomt nervösa vi är ju inte så vana med afasi patienter som vi inte vet ett smack om. De andra jobbade med afasi men var nervösa i alla fall. Dom som kom och skulle prata med oss tyckte mest det var kul inte ett dugg nervösa.

Dom 8 som vi skulle prata med dök upp 1 efter 1. Och en dam Jytte pekade mot mig och Lotta och sa dä dä pekade på sig själv och sa igen dä dä. Efter att Lotta pekat på sig själv ett par gånger och Jytte viftat pekade jag på mig själv och Jytte sa nä nä. Vi i gruppen kom fram till att hon kände igen Lotta men inte vart i från. Till saken hörde att Lotta och Jytte skulle senare få sitta i samtal.
Vilket visade sig att Lotta och Jytte gått i samma undersköterska klass. Lotta kunde inte placera henne och fick ta hjälp av hennes ledsagare men när hon sedan öppnade Jyttes personliga pärm såg hon vem hon var. Med bilder på sig själv barn och barnbarn kunde hon visa Lotta vem hon var och vad hon tyckt när de gick i samma klass :)
Klockan blev halv skulle möta Fritz först i ½ timme skulle jag och en okänd människa prata och dessutom har han inte språket.

Traskade efter hans och ledsagaren. Hon var jätte gullig och sa säg till mig om han vill på toa.. Bara köra in honom på toan och sen ropa på mig. Jag svarade jag kan hjälpa honom om han behöver. Då log han. Sen var samtalet igång. Jag som hade varit nervös hur jag skulle börja osv.

Han kunde inte skriva eller rita men han pekade gärna på bilder, pratade tyst och hittade sällan orden. Man fick dra dem ur honom. Fiska och leta efter dem.

Vi pratade mest om hockey. Han skrattade gott åt när jag berättade om att vi har maktkamp här hemma Modo Vs Dif. Han tyckte det var jätte bra att Modo vann guldet i fjol.

Kom fram till att han var en  råtta och han bara log och sa svart och gul. Berättade för honom att vi beställt svarta arbetsrockar och att chefen som är difare ringde och skällde ut dem för att de satt gula rosor på rocken. De skrattet kommer jag aldrig glömma.
Halvtimmen gick fortare än vad jag trott att den skulle göra.

Lite vemodigt att lämna honom..

Nästa person jag skulle prata med Lars hette han.

Kom in mitt i kaffet vet inte hur många som han knacka på innan hon som serverade kaffet sa är det du som jobbar med Lisa . Jag frågade Lisa? Nej Anita heter hon . Ja svarade jag och sen var mitt och Lars samtal igång.
Han gick också på dator utbildning men 3 dagar i veckan. Han berättade att han fick afasi för 3 år sedan att han hade svårt att göra sig förstådd, att det gav honom nått att berätta om sin sjukdom. Han kunde skriva lite och peka på bilder och jag fick fylla i.
Lite lik A när han inte hittade orden efter ett tag sa han jag kan inte eller jag vet inte.. Svor som en borst spindel och hade humor. Han och mitt samtal berörde mig! Skulle vilja prata mer med honom.. Han hann tom påpeka att jag borde sluta snusa.

Var lärorikt och helt fascinerande.

Efter det sa vi hejdå till dem. Traskade in i dator rummet fick gå in på A program. Pröva vilka program hon gör när hon är där.

Frågade läraren om A. Hon är så lycklig när hon är där sitter och är snabb lärd, när hon kom dit trodde datorläraren att det skulle ta tid men A lär sig jätte fort och är glad och positiv när hon kommer dit. Hon ber sällan om hjälp och sitter ofta och skrattar för sig själv när hon gör rätt i programmet.

Sen var det sammanfattning av dessa 2 dagar!!

Jag är jätte nöjd och jätte glad att jag fick gå. Lärt mig massor av nya tips och ideér.

Fast jag var helt slut efter eftermiddagen i dag. Tog mycket på krafterna att sätta sig in och förstå dessa 2 herrar som jag pratar med även om jag hade velat pratat mer med dem och även de andra.

Kom hem orkade inte vara social men var helt lycklig över att fått uppleva dessa 2 dagar och alla dessa människor. Vilket enormt arbete de lägger ner..
Funderar på att bli "volentär" där..
Lärde mig så mycket under dessa 2 dagar så vad lär man sig inte då om man får äran att hjälpa till? Hjälpa andra människor?

image642

Mitt intyg:)

kvällen var inte mer än att jag gosade lite med djuren och bara va..

image643

Peter och Frillan som sover på kudden. Det blinda ögat mot kameran därav de vita i ögat..

image641

Min tränande kille *ehh* söt va??

kramis





Asta och Ice

Ice har skaffat tjej!!
Lilla Asta är bedårande söt men hade inte direkt tid att hälsa på mig!!
Tösen som ska flytta in i vår lillstuga är jätte trevlig..
Asta höll på att skrämma livet ur oss när vi traskade ut på altan nu i kväll..
Där kom hon flygande som en virvelvind..
Efter en stund busande så var de spårlöst borta och efter ett tags ropande och visslande så dök de upp från oväntat håll..

image638

Ice mot attack!!

image639

Ger mig ger mig!!

image640

Då min kamera inte är den bästa så blir det inte så bra bilder i mörker.. Åhh andra sidan visste man inte om de hunnit förflyttat sig innan kameran knäppt kortet!!

Jag har så ont i hövve kan ju bero på allt på jobbet eller så är det tandvärken som börjar leta sig upp till hjärncellerna.. Glad att jag har vissa i mitt liv!! Ni vet vilka ni är :)
Ulliz har inte mått så bra!! Var skönt att prata med henne i kväll.. *kram gumman*
Tror jag ska ta 2 alvedon, hoppa in i duschen och knoppa sen.. Inte vanligt för att va mig men huvudet orkar inte mer... Får se kanske lägger mig och försöker läsa en stund.. ska sitta på utbildning i morgon med Lotta ser framimot det.. ska bli jätte kul..

kram

Falken

Gänget minskade till 3.. men jag Osiris och peter tog oss i alla fall till falken:)
Förutom att jag tappade min lins innan hemgång så var det skit roligt!!
Vi droppade in på Falken jag och Peter vid nio tiden Osiris vart lite sen men dök upp i alla fall.

image626

Jag och Osiris :) *ehh* vem skulle det annars vara Peter kanske??

image627

Dansarna som dansade från floor filler eller vad det heter var väl si så där..  Dessa två var betydligt bättre:)
sen kom exotisk dance ja vet inte om jag tyckte det var så himla spännande..

image628
 
*hmm*
Fast det vart fullt med folk framför oss. Kan ju bero på att vi hade ganska bra sikt från vårt bord:)

image631

Någon intog stå plats *s*

image629

Dancing queen :)

image632

vet inte vad jag gör ser ut som jag försöker hänga med i någon annans steg *s*

image633

Peter och Osiris.. struten bakom Osiris huvud var en av dansarna..

image634

*ehh* ja en bild säger mer än 1000 ord..

image635

posé

image636

Vet inte hur vi kom hem då chaffören ser ut så här *s*

image637

och medresenären så här *asg*


Mot sommaren

Jobbade bara  till 15 idag fick skjus av Saye ner till centrum. Så det vart ingen and matning på vägen hem som jag hade tänkt!
Helt gudomligt skönt och soligt ute!!

image623

Saye på väg till *ehh* konsum och köpa *ehh* grönsaker *s*
Min buss kom precis så det var bara hoppa på.. Vid kvart i 4 hade jag tagit mig från jobbet hem om traskat runt ute i trädgården, kollat in alla vårtecken och bara varit..
I bland är det skönt att komma hem till tomt hus!! Eller ja tomt är det ju aldrig då fåglar marsvin och fiskar är där men slippa prata med nån när man kommer hem.. Lite kvalitetstid med sig själv som någon skulle ha sagt :)

image624

Bara ler av att se att det går mot sommaren.. Satt ute på rasten i dag i solen antar jag behöver solen vitaminer för att repa mig från förkylningen.. All personal går omkring och snorar och nyser..

image625

Tror jag såg min första tussilago i dag.. Tror *ehh* ja varför jag bara tror är för att bara sprang förbi några gula blommor på vägen från bussen och hem idag.. Böjde mig aldrig ner och studerade dem närmare.. Även om det inte var tussilago så var de gula blommor och när det börjar blomma går det åt rätt håll..

Gick och la mig på sängen och skulle vila lite vaknade flera timmar senare..
Matte och Carin åkte ur lets dance inte helt rätt i min mening men vad har jag för rätt att tycka då jag inte heller har röstat..

Nu ska jag ta 2 alvedon och krypa ner under täcket!!

Ha det

Doggy stile

Börjar bli förkyld, näsan rinner, konstant bangavärk i skallen och TYCKER SÅ SYND OM MIG SJÄLV *s*
Usch alla på jobbet går runt och snyter sig!!
Rosendalsepedimin har spridit sig *s*
Var ute en sväng med en tant efter vår frukost. Jag var trött hon vart helt överlycklig över att komma ut.. Vi plockade lite snödroppar på vår vårprominix..
Vilade i dag på lunchen tänkte skallen skulle lossna *s* men vaknade efter kvart då någon lyssnade på musik på datorn.. *ehh* ja inte för att mitt hövve tyckte om det men kan ju inte direkt begära att människan popar nån annanstans då personalrummet är till för alla..
Var på massage vid kvart över 2 *välbehövligt* Anna är tokgrymt bra!! Hon vet vad som får mig att pinas samtidigt som hon vet vad som får mig att må bättre dagen efter..
Sen var det skyddrond  gick smidigt och lätt..
Traskade ner till huddinge med Eva Ulliz och Anette.. Riktigt skönt ute.. Vår i luften!!
Var hemma vid 17 tiden, fortfarande bultande hövvestamp..
1 dag kvar sen är det helg!!
Peter åkte i väg till syster yster så det var lugnt och skönt här hemma..
Ice satte sig vid dörren och där satt han tills husse kom hem..

image622

Husse gick nyss utan mig.. kommer han tillbaka snart??

kramis

Sudden 15 år

Vaknade i morse tittade ut suckade och gick och lade mig igen.. Backen var ju täckt av snö!! Var det inte vår nu?? *ehh* missuppfattat det då.. Var ute med bus lagomt glad över snön och att det var kallt.. Och ja jag frös hade dock kommit ihåg att ta på mig vantarna *s*
Gick å la mig under täcket.. Kallt ju!!
Andra gången jag var ute med bus var snön borta visserligen var det inte mindre kallt men solen tittade fram :)

image620

Å våren och sommaren är på väg *ler*

I dag skulle Sudde rudden fyllt 15 år.. Född 930303 :) Lilla busen alltid saknad och älskad. Den dagen han lämnade oss var det också sol ute.. Inte så konstigt med tanke på att han var en liten solstråle för alla..
Tände ljus vid hans minnes sten och la några snödroppar där..

image621

REGNBÅGSBRON

Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden.
När ett djur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågsbron.
Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna.
Där finns vattendrag med färskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma.
De gamla och sjuka blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.
De är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar.
Varje dag springer de och leker, tills den dag kommer då en av dem stannar upp, och tittar bort i fjärran.
Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt springer han iväg över det gröna gräset.
Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar.
Ni möts i en omfamning som varar för evigt.
Ditt ansikte blir slickat om och om igen, dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta.
Sen korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig skiljas mer.....
(Författare okänd)

Suddens låt!!

If tomorrow never comes

Sometime late at night
I lie awake and watch her sleeping
She´s lost in peaceful dreams
So i turn out the lights and lay tjere in the dark
And the thought crosses my mind
if i never wake up in the morning
Would she ever doubt the way i feel
About her in my heart

If tomorrow never comes
Will she know how much i loved her
Did it try in evry way to show her every day
That´s she´s my only one
And if my time on earth were through
And she most face the world without me
Is the love i gave her in the past
Gonne be enough to last
If tomorrow never comes

Cause i`ve lost loved ones in my life
Who never knew how much i love them
Now i live with the regret
That my true feelings for them never were revealed
So I made a promise to my self
To say each day how much she means to me
And avoidd that circumstance
Where there´s no secund chance to tell her how I feel

If tomorrow never comes
Will she knew how much i loved her
Did I try in every way to show her every day
That she´s my only one
And if my time on earth were through
And she most face the world without me
Is the love her in the past
Gonne be enough to last
If tomorrow never comes

So tell that someone that you love
just what you´re thinking of
If tomorrow never comes

                         (Kent Blazy och Garth Brooks)




Suddirudden du saknas!!


Kramis på er


Bollmora

Vaknade av ett mess min kompis hade skrivit att han anlände vid 11:40 tiden.. Sen skulle han ta sig till huddinge innan vi tog oss vidare till Bollmora.. Tänkte ta en tur till jobbet men jag kände att jag har semester och jobbet nej tack!! och vädret var väl inte det roligaste heller..
Tur att jag som aldrig har koll hade zookoll *s* menar inge illa men min kompis är blind på ena ögat och ser inte så jätte bra på det andra.. men det hindrar inte honom från att vara precis som alla andra..
Hans dåliga syn har fått mig att tänka om på vissa saker under dagen och jag har fått syn på saker som är viktiga..
Vi kom till Bollmora fullt av folk, varmt som fasen, ny lokal, jag fick vara den som visste *ehh* Lillan vilse i pannkakan men vi hitta dit *Big smile* Teamwork !!
Bara en sån grej att han måste titta på ett visst sätt för att se mig.. Tur att jag satt på rätt sida  i bussen då *s*
Jag tittade åt annat håll och han sprang in i snurren jag höll på gå rakt in i glaset på snurren *s* Undrar vem som ser bäst *s*
Varför finns det inte blindskrift på pengar tex?
Många funderingar som är så självklart för mig!!
Saker som är så självklara för än själv är inte lika självklara för andra.. Bara en sån sak att kunna se vad som står på bussskylten, på smset, se den som håller i en fiskauktion, tex..
Men jag tycker inte synd om dig doggy... Du är stark nog att klara dig själv *ler*
Blev inga fiskar drog därifrån och åt kina mat istället, fick med mig en doggy bag.. Som Ice och Peter tyckte va jätte god..
Riktigt trevlig dag:)
Trotts fisk lös auktion *s*
Ögondroppar är viktigare än vad vissa förstår..

Måste travianan vidare är faktist barnvakt till 9 byar *s*
+ mina egna 4..

Kramis

RSS 2.0